Ετήσιος απολογισμός δράσης της Επιτροπής Αντεγκληματικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ετήσιος απολογισμός δράσης της Επιτροπής Αντεγκληματικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών Τον Φεβρουάριο του 2020, συστάθηκε, με απόφαση του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρος Βρεττός Επιτροπή Αντεγκληματικής Πολιτικής (αμισθί) με γνωμοδοτικό, συμβουλευτικό ρόλο για θέματα αντεγκληματικής πολιτικής, με παρεμβατικό χαρακτήρα στην κεντρική εξουσία και … σκοπό την εξάλειψη της εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών.

Η επίμονη προσπάθεια και η συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχαν ως αποτέλεσμα την εκπόνηση ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου από την Ελληνική Αστυνομία, που υλοποιείται ιδιαιτέρως στο Δήμο Αχαρνών. Βασικοί πυλώνες του σχεδίου είναι :

Η λήψη μέτρων μόνιμου χαρακτήρα με συνεχή παρουσία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Η δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου 24ωρης λειτουργίας με πενταψήφιο αριθμό κλήσης (χωρίς χρέωση) για την καταγραφή και προώθηση εγκληματικών και παραβατικών συμπεριφορών. Προτάσεις προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το Υπουργείο Υγείας, που αφορούν σε τροποποιήσεις νομοθετικών διατάξεων σχετικά με την αυστηροποίηση των ποινών για εγκληματικές πράξεις. Σχέδιο παρεμβάσεων που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στα ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια που γίνονται χώρος τοξικομανών. Άμεσος προγραμματισμός για τη διάνοιξη της Μόρνου, η σύνδεσή της με τη Λεωφόρο Δημοκρατίας και η διαμόρφωση του χώρου πέριξ, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας…

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω Δελτίο Τύπου ⤵️

Μοιραστείτε το άρθρο