13ου FORUM της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στον ΠΟΡΟ 2 – 4 Σεπτεμβρίου 2022

Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

13ου FORUM της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στον ΠΟΡΟ 2 – 4 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΝ.Δ.Α.), οργανώνει με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) το 13ο Forum της Αυτοδιοίκησης, (κλικ εδώ).

Πρόγραμμα

Το 13ο Forum της Αυτοδιοίκησης θα γίνει στο Ξενοδοχείο XENIA POROS IMAGE. Σε αυτό το Ξενοδοχείο θα γίνουν οι ομιλίες και θα διανυκτερεύσουν οι σύνεδροι.

Προφανώς για να κλείσουν δωμάτια θα πρέπει οι σύνεδροι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. Όπως φαίνεται στην πρόσκληση οι δηλώσεις συμμετοχής έπρεπε να γίνουν μέχρι τις 19 Αυγούστου 2022, μέσω τηλεφώνου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα τακτικά μέλη, τα επίτιμα μέλη της Ένωσης,
τα μέλη των Δ.Σ. της ΕΝ.Δ.Α. και της Π.Ε.Δ.Α. και οι εν ενεργεία Δήμαρχοι Αττικής
.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2022 συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή με τηλεδιάσκεψη. Πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

  1. «Έγκριση της μετακίνησης και της αποζημίωσης των δαπανών μετακίνησης για την συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο, στην τελετή εγκαινίων της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, το τριήμερο 9-10-11 Σεπτεμβρίου 2022, στην Θεσσαλονίκη.»

Στη Δι@ύγεια αναρτήθηκε το πρώτο έκτακτο θέμα της συνεδρίασης:

ΘΕΜΑ: «Έγκριση της μετακίνησης και της αποζημίωσης των δαπανών μετακίνησης συνολικού ποσού 885,00€ για την συμμετοχή του Δημάρχου κ. Σπυρίδωνα Βρεττού, του Αντιδημάρχου κ. Μιχαήλ Βρεττού και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Αναπτυξιακής Αχαρνών ΑΕΟΤΑ κ. Ιωάννη Μίχα στο 13ο FORUM της Αυτοδιοίκησης που διοργανώνει η Ένωση Δημάρχων Αττικής σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ.Α. στον Πόρο στις 02-03-04/09/2022.»

Στην ανακοίνωση της ΕΝ.Δ.Α. μεταξύ άλλων αναφέρεται:

*Ισχύει για δύο άτομα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα τακτικά μέλη, τα επίτιμα μέλη της Ένωσης, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝ.Δ.Α. και της Π.Ε.Δ.Α. και οι εν ενεργεία Δήμαρχοι Αττικής. Τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής βαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής αναφέρεται: Έγκριση της μετακίνησης και της αποζημίωσης των δαπανών μετακίνησης συνολικού ποσού 885,00€ για την συμμετοχή του Δημάρχου κ. Σπυρίδωνα Βρεττού, του Αντιδημάρχου κ. Μιχαήλ Βρεττού και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Αναπτυξιακής Αχαρνών ΑΕΟΤΑ κ. Ιωάννη Μίχα στο 13ο FORUM.

Η οικονομική επιτροπή έχει δικαίωμα να αποφασίζει για συμμετοχή στο 13ο FORUM μόνο για το δήμαρχο Αχαρνών και τα επίτιμα μέλη της ΕΝ.Δ.Α. (πρώην δήμαρχοι) και εφόσον δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι 19 Αυγούστου 2022.

Επομένως η απόφαση 420 της οικονομικής επιτροπής δεν είναι σύννομη για τη χορήγηση εξόδων μετακίνησης ή διαμονής στο 13ο Forum στον Πόρο.

Η επιχορήγηση 2*295=590 € για τα δύο μέλη εκτός του δημάρχου δεν είναι νόμιμη.

Θα αναρωτηθεί κάποιος με 590 € θα φτωχύνει ο δήμος;

Πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της οικονομικής επιτροπής ήταν:

«Έγκριση της μετακίνησης και της αποζημίωσης των δαπανών μετακίνησης για την συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο, στην τελετή εγκαινίων της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, το τριήμερο 9-10-11 Σεπτεμβρίου 2022, στην Θεσσαλονίκη.»

Για το θέμα αυτό δεν αναρτήθηκε απόφαση στη Δι@ύγεια. Αν υπάρχει επίσημη πρόσκληση από τη ΔΕΘ πρέπει να καθορίζεται ο αριθμός των προσώπων και η ιδιότητα.

Η απόφαση 420 της οικονομικής επιτροπής δημιουργεί προηγούμενο για την ΔΕΘ αν θεωρηθεί νόμιμη η απόφαση 420.

Αν υπήρχε αντιπολίτευση θα μπορούσε να εκφράσει την άποψή της για τα θέματα αυτά.

.

Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

13ου FORUM της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στον ΠΟΡΟ 2 – 4 Σεπτεμβρίου 2022

Μοιραστείτε το άρθρο