Καλπάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού. Δεν εφαρμόζονται τα μέτρα σύμφωνα με καταγγελίες στη Δ.Ο.

Δυτική Όχθη

Σε κατάσταση… πολιορκίας από κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία αυξάνονται καθημερινά, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού που συστεγάζεται με το Κέντρο Υγείας Αχαρνών και το εμβολιαστικό κέντρο. Καταγγελίες που έφτασαν στη Δ.Ο κάνουν λόγο για πολλά κρούσματα, την ίδια ώρα που η διοίκηση της Πολυκλινικής φέρεται να μην έχει προβεί σε κανένα μέτρο για την αποτροπή εξάπλωσης των κρουσμάτων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Δ.Ο, μόνο σήμερα διαπιστώθηκαν 3-4 κρούσματα σε διαφόρους υπαλλήλους (τραυματιοφορέας, διοικητικό προσωπικό, προϊσταμένους κλπ. ), ενώ μεταξύ αυτών βρίσκεται και η βοηθός της διευθύνουσας συμβούλου της  Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) που έχει αναλάβει την αξιοποίηση της Πολυκλινικής. Ο εντοπισμός των κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων έχει ανεβάσει στα ύψη την  ανησυχία των εργαζομένων, καθώς με βάση καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία της εφημερίδας, δε λειτουργεί το σύστημα της τηλεργασίας, ούτε οι άδειες ειδικού σκοπού, με αποτέλεσμα το προσωπικό να εργάζεται κανονικά, ενώ η διοίκηση της Πολυκλινικής δεν έχει δώσει καμία γραπτή οδηγία με βάση τα αντίστοιχα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Η μόνη προφύλαξη για τους εργαζόμενους είναι η διεξαγωγή rapid test, γεγονός όμως το οποίο, όπως τονίζουν, δε σημαίνει τίποτα, καθώς «τα κρούσματα τραβούν την ανηφόρα», ενώ και οι εμβολιασμοί που έχουν ξεκινήσει δεν έχουν μειώσει το θόρυβο, δεδομένου ότι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάλληλος στα προαναχωρησιακά κέντρα που έχει εμβολιαστεί, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό! Υπενθυμίζεται, ότι η Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας είχε λειτουργήσει με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δημοσιογράφος της Δ.Ο. επιχείρησε να συνομιλήσει με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Δ.Σ της Α.Ε.Μ.Υ. Ευαγγελία Βελέντζα, όπως και τη διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών, αλλά παρά την επίμονη προσπάθεια δεν κατέστη δυνατό, καθώς ανέφεραν ότι καμία από τις δυο δεν βρίσκονταν στο γραφείο τους. Ως εκ τούτου, αναμένουμε τη θέση του Δ.Σ της Α.Ε.Μ.Υ, σχετικά με τις καταγγελίες ότι δεν υπάρχουν γραπτές οδηγίες στο προσωπικό και δε λειτουργεί, επί της ουσίας, κανένα διοικητικό μέτρο ασφαλείας για τους εργαζόμενους στην Πολυκλινική, παρά τα αλλεπάλληλα κρούσματα. The post Καλπάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού. Δεν εφαρμόζονται τα μέτρα σύμφωνα με καταγγελίες στη Δ.Ο. appeared first on Δυτική Όχθη.
Πηγή:
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Καλπάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού. Δεν εφαρμόζονται τα μέτρα σύμφωνα με καταγγελίες στη Δ.Ο.

Μοιραστείτε το άρθρο