Άγιος Διονύσιος Αχαρνών: Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου στις Αχαρνές – Αχαρναϊκά Νέα

Άγιος Διονύσιος Αχαρνών: Στο Ναό μας χθες παραμονή της Εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου και αδελφού της Ιεράς Μονής Βλαταδων Θεσσαλονίκης Π. Κωνσταντίνου συμπαραστατουμενος από αρκετούς Ιερείς των Αχαρνών και ο οποίος κήρυξε τον θείον λόγον.

Στο κήρυγμα του ομίλησε περί Αγιότητας και πως μπορούμε οι πιστοί να αγιάσουμε και να γίνουμε πολίτες του ουρανού. Στο τέλος του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου μας.

Η μπάντα του Δήμου μας πλαισίωνε την Ιερά Λιτανεία. Τους ύμνους απέδωσαν πολύ ωραία η χορωδία του Μουσικοδιδάσκαλου και φίλου της ενορίας μας κ. Δημητρίου Καλομοίρη.

Την Ιερά Εικόνα του Αγίου βάσταγαν Άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Παρόν στην εορτή μας ο κ. Δήμαρχος με την συνοδεία του. Στο τέλος της όλης τελετής και μπροστά στα προπύλαια του Ναού τελέσθηκε η Ιερά αρτοκλασία.

Ο π. Χρυσόστομος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην Πανηγύρι, τους Ιερείς, τον Ιεροδιακονο μας και ιδιαιτέρως τον κ. Δήμαρχο και για τις διευκολύνσεις που προσφέρει στο Ναό μας. Και όλη τελετή έληξε με τον Εθνικό ύμνο από την μπάντα.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο