Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για άμεσα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς – 902.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με αίτημα την λήψη μέτρων προστασίας απέναντι στον κορονοϊό στους χώρους δουλειάς της περιοχής, σωματεία εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στο Μενίδι προχωρούν σε μια σειρά παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΠΕΚ Αγίου Στεφάνου την Πέμπτη 28 Γενάρη στις 9 το πρωί. Θα ακολουθήσει κινητοποίηση στο δημαρχείο Αχαρνών την Παρασκευή 29 Γενάρη στις 4.30 μ.μ. Θα συμμετέχουν επίσης στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας την Δευτέρα 3 Φλεβάρη στις 4 μ.μ.

Την πρωτοβουλία των κινητοποιήσεων πήραν τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής – Παράρτημα Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν. Αττικής και Νήσων, Τύπου – Χάρτου, Φαρμάκου – Καλλυντικού Ν. Αττικής, Οικοδόμων Αθήνας Παράρτημα Μενιδίου – Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου και η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Αττικής.

«Για τα κέρδη τους παίζουν κορόνα γράμματα τις ζωές μας», τονίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση και απαιτούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η επιδημιολογική κατάσταση στο Μενίδι συνεχίζει να βρίσκεται στο “κόκκινο” μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του “σκληρού lockdown” που επιβλήθηκε στον δήμο.

Το Μενίδι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, με μία πολύ μεγάλη βιομηχανική ζώνη που συγκεντρώνει εκατοντάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους που μεταφέρονται καθημερινά από άλλους δήμους της Αττικής για να δουλέψουν.

Η αύξηση των κρουσμάτων, επιβεβαιώνει ότι όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς θα συνεχίζεται ένα “πινγκ – πονγκ” του κορονοϊού από το χώρο εργασίας στον τόπο κατοικίας των εργαζομένων.

Με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας οι χώροι δουλειάς και οι συγκοινωνίες παραμένουν υγειονομικές βόμβες εξάπλωσης της πανδημίας.

Δεν γίνονται έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (ΣΕΠΕ και ΚΕΠΕΚ) διατηρούνται συνειδητά υποστελεχωμένοι ώστε να είναι εξαφανισμένοι από τους χώρους εργασίας και ενώ τα κρούσματα σε πολλούς μεγάλους χώρους δουλειάς είναι δεκάδες.

διαβάστε όλη την είδηση από…
Google News (Μενίδι)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για άμεσα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς – 902.gr

Μοιραστείτε το άρθρο