Χρήστος Σπίρτζης: Επόμενος πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

«Επόμενος πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας»

Συνέντευξη στην Βραδυνή και τον δημοσιογράφο, Βαγγέλη Γιακουμή

ΕΡ: Κύριε Σπίρτζη, τι σημαίνει για μία χώρα όταν βρίσκεται υπό παρακολούθηση πολιτικός αρχηγός ενός κόμματος;

«Σημαίνει ότι στη χώρα δεν υπάρχει κράτος Δικαίου. Ότι ο εναγκαλισμός των διακριτών εξουσιών, με αποκλειστική ευθύνη του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη που προβλέπονται από το Σύνταγμά μας, δεν επιτρέπει λειτουργίες για τη διασφάλιση των δημοκρατικών διαδικασιών, αλλά για την εξυπηρέτηση παράνομων δραστηριοτήτων. Σημαίνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο τρόπος χειρισμού του κράτους και του παρακρατικού μηχανισμού που αποδεδειγμένα λειτουργεί, έχουν επιφέρει αντιδημοκρατική εκτροπή. Σημαίνει ότι η δημοκρατία στέκεται δεμένη χειροπόδαρα και η χώρα έχει οδηγηθεί σε συνθήκες που θυμίζουν απολυταρχικά καθεστώτα. Σημαίνει ότι το καθεστώς Μητσοτάκη έσκισε το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ενός δήθεν σύγχρονου φιλελεύθερου πολιτικού ευρωπαϊκού προσανατολισμού και ανέδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, της αδιαφάνειας, της αλαζονείας, της μηδενικής ανοχής, της δυσανεξίας στις δημοκρατικές αρχές και θεσμούς».

ΕΡ: Πιστεύετε ότι η πολιτική ευθύνη την οποία ο πρωθυπουργός λέει πως έχει αναλάβει, έχει κάποιο αποτέλεσμα;

«Αν ο κ. Μητσοτάκης αναλάμβανε τις πολιτικές ευθύνες του και τις ευθύνες του γενικότερα, θα είχε παραιτηθεί. Η παραίτηση ή οι αποπομπές του διοικητή της ΕΥΠ και του διευθυντή του Γραφείου του δηλώνουν ότι όχι μόνο δεν αναλαμβάνει τις αμετάθετες, όπως είπε ο Προκοπής Παυλόπουλος, αποκλειστικές του ευθύνες, αλλά επιχειρεί να τις μεταθέσει και να τις υποκρύψει. Αποδεικνύει ότι δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναλάβει και να παραδεχθεί τις δικές του ευθύνες, να υπηρετήσει την δημοκρατία και το πρωθυπουργικό αξίωμα που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός. Δηλώνουμε ότι όποια και αν είναι η στάση και η μεθόδευση του κ. Μητσοτάκη και του κόμματος του, να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε να κρυφτούν οι παρανομίες, οι “μαύρες” δραστηριότητες, οι εντολές και οι πραγματικές αιτίες των απαράδεκτων, αντιδημοκρατικών πράξεων που αποκαλύφθηκαν, διασύροντας τη χώρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

ΕΡ: Στο θέμα των υποκλοπών έχει αναπτυχθεί και μία συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες από τη στιγμή, πλέον, που το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συνεργαστεί, όπως κάποιοι από το κόμμα σας έλεγαν, με τη Νέα Δημοκρατία, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό να δούμε συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο, και αν ναι, από τι θα εξαρτηθεί;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., πολύ πριν από τις αποκαλύψεις που έχουν συγκλονίσει τη χώρα, έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλα τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, τονίζοντας την ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης, στον αντίποδα της καταστροφικής πολιτικής Μητσοτάκη. Το ΚΙΝ.ΑΛ. μέχρι τις αποκαλύψεις παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, δεν είχε αποκλείσει τη συνεργασία του με τη Ν.Δ. και δεν είχε δείξει τη διάθεσή του για συνεργασία με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση. Εύχομαι σήμερα, που αποδείχτηκαν όσα λέγαμε για την κυβέρνηση και τα αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και να ανταποκριθεί στην εθνική ανάγκη προοδευτικής συνεργασίας».

ΕΡ: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μειωμένη την ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμάτε ότι στις επερχόμενες εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα;

«Με την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. θα είναι το πρώτο κόμμα. Αυτό το μήνυμα δίνει η κοινωνία, που βιώνει καθημερινά την ακρίβεια, τα σωρευμένα οικονομικά προβλήματα, τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της χώρας. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες που έζησαν την εφαρμογή των δογματισμών του κ. Μητσοτάκη και της παράταξής του. Από την αποδεδειγμένη κατάρρευση του δογματισμού του μικρού κράτους και της απαξίωσης των δημόσιων δομών και του κοινωνικού κράτους, με την τραγική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, με 30.000 νεκρούς συμπολίτες μας, που έφυγαν εκτός ΜΕΘ, χωρίς επαρκή υγειονομική αγωγή, σε πολλές περιπτώσεις αβοήθητοι. Από την αποδεδειγμένη κατάρρευση του δόγματος του Νόμου και της Τάξης, με αύξηση της βαρύνουσας εγκληματικότητας, των δολοφονιών, του ηλεκτρονικού εγκλήματος και ταυτόχρονα με παράνομες παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, πολιτών και πολιτικών».

ΕΡ: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να κόψει το νήμα των εκλογών, τι θα γίνει Θα στρέψει να ζητήσει χέρι βοηθείας και από άλλα κόμματα μέχρι να καταφέρει να συμπληρώσει τις έδρες για την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχει ήδη καταφέρει να συγκροτήσει μία μεγάλη και πλατιά κοινωνική πλειοψηφία για τη δημοκρατική και προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Εύχομαι να ανταποκριθούν τα προοδευτικά κόμματα και όσοι αντιλαμβάνονται την καταστροφή που έχει συντελεστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και να συγκροτηθεί στις πρώτες εκλογές μία μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αν δεν ανταποκριθούν, στις δεύτερες εκλογές θα διεκδικήσουμε την αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η πολιτική μας θέση είναι και θα παραμείνει για προοδευτική σύγκλιση και συνεργασίες».

ΕΡ: Η Οικονομία και οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας με την Τουρκία βρίσκονται στο επίκεντρο αυτό το χρονικό διάστημα και θέλω να μου πείτε πώς κρίνετε τη διαχείριση τους από την κυβέρνηση;

«Οι συνθήκες στην Οικονομία που έχει δημιουργήσει η ακρίβεια Μητσοτάκη, οι πολιτικές εξυπηρέτησης λίγων συμφερόντων ενάντια στον ελληνικό λαό και οι ανάλγητες πολιτικές που εφαρμόζει, δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής έκρηξης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν νοιάζεται για τα προβλήματα της κοινωνίας, δεν έχει σχέδιο, δεν προετοιμάζει την ελληνική κοινωνία για την αντιμετώπιση των μεγάλων κρίσεων που ζήσαμε και γι’ αυτές που θα ακολουθήσουν. Κινείται με βάση την προπαγάνδα, τους δογματισμούς και βασίζεται στο επίτευγμα της Κυβέρνησης 108, της κυβέρνησης που κατόρθωσε χαριστικά να φέρει τη χώρα στην 108η θέση της ελευθεροτυπίας. Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις τηρεί την ίδια τακτική και στην εξωτερική πολιτική, λειτουργώντας ως δεδομένο παρακολούθημα. Αποκλίνει συχνά από τη διαχρονική αντιμετώπιση των εθνικών ζητημάτων από όλες τις κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης. Προπαγανδίζει ως η μόνη πατριωτική δύναμη, αφήνοντας προνομιακά πεδία πολιτικής και πρωτοβουλιών στην Τουρκία, υποχωρώντας σε συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και αφήνοντας την Ευρώπη, να μην επιβάλει κυρώσεις έναντι της Τουρκίας, εξυπηρετώντας συμφέροντα άλλων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποτελεί το βέλτιστο παράδειγμα μιας κυβέρνησης ολιστικής αποτυχίας. Μιας κυβέρνησης που πρέπει να αναχωρήσει το συντομότερο δυνατό, προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού».

The post «Επόμενος πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας» appeared first on ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ.

Χρήστος Σπίρτζης

«Επόμενος πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας»

Μοιραστείτε το άρθρο