ΕΟΣ Αχαρνών: Πρόγραμμα Σχολής Αρχηγών Αναβάσεων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ

Πρόγραμμα Σχολής Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων ΕΟΟΑ

ΕΟΣ Αχαρνών – ΕΟΟΑ 2023

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΓΕΝΙΚΑ

Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες, ώστε να είναι ικανοί να οργανώσουν και να συντονίσουν αναβάσεις σωματείων ΕΟΟΑ και πιο συγκεκριμένα αυτές του ΕΟΣ Αχαρνών. Το πρόγραμμα της σχολής είναι πλήρως εναρμονισμένο με τον εκπαιδευτικό κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και παρέχει τη σχετική πιστοποίηση. Σημειώνεται πως το 75% των μαθημάτων πραγματοποιείται με πρακτική στο αλπικό πεδίο (απαίτηση UIAA).

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Για τη συμμετοχή στη σχολή απαιτούνται να προσκομιστούν τα εξής:

Αριθμός μέλους εγγραφής στον ΕΟΣ Αχαρνών.
Αίτηση/δήλωση συμμετοχής στη σχολή: Παράρτημα ΙI Αίτηση Συμμετοχής (eooa.gr).
Καταβολή τέλους συμμετοχής στην ΕΟΟΑ, ίσο με 5 €.
Ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο, που να έχει εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής και να αναφέρει ότι ο συμμετέχων μπορεί να ασκήσει αθλητική δραστηριότητα.
Φωτογραφία ταυτότητας.
Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
Βεβαίωση ασφάλισης έναντι ατυχήματος. Η ασφάλιση θα πραγματοποιηθεί από τον ΕΟΣ Αχαρνών και έχει κόστος 26.50 €.
Κατάθεση (σε έντυπη εκτυπωμένη μορφή) ορειβατικής δράσης, που έχει πραγματοποιηθεί μετά τη σχολή ορειβασίας αρχαρίων ή ορειβατικού σκι αρχαρίων και κατά τα τελευταία 5 έτη και που περιλαμβάνει τουλάχιστον 15 αναβάσεις σε αλπικά βουνά της Ελλάδας, από τις οποίες οι 10 σε χιονισμένο πεδίο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, 15.30, ΕΟΣ Αχαρνών: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής. Διαδραστική συζήτηση που αφορά στις πρώτες βοήθειες στο βουνό.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, 19.00-21.00, ΕΟΣ Αχαρνών: Συνάντηση. Τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.

Σάββατο-Κυριακή 18-19 Μαρτίου 2023, Αλπικό Πεδίο: Πρακτική στην οργάνωση αναβάσεων στα πλαίσια των Σωματείων ΕΟΟΑ.

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, 19.00-21.00, ΕΟΣ Αχαρνών: Συνάντηση.

Σάββατο-Κυριακή 01-02 Απριλίου 2023, Αλπικό Πεδίο: Πρακτική στην οργάνωση αναβάσεων στα πλαίσια των Σωματείων ΕΟΟΑ.

Δευτέρα 03 Απριλίου 2023, 19.00-21.00, ΕΟΣ Αχαρνών: Συνάντηση.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν εκτός του κατάλληλου ρουχισμού και σακιδίου, κράνος, ζώνη αναρρίχησης (μποντριέ), κραμπόν, πιολέ, καραμπίνερ ασφαλείας, πέντε ιμάντες 60 cm, υπόστρωμα, υπνόσακο και πλήρη εξοπλισμό για κλασσική ορειβασία.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Η σχολή στελεχώνεται από τους επίσημους Οδηγούς Βουνού της ΕΟΟΑ, Δ. Κάραλη και Κ. Τσουκλείδη. Στο μάθημα των πρώτων βοηθειών εισηγητής είναι ο Κ. Τζώρτζης, Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών & Υπεύθυνος Σεμιναρίων CPR/AED Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και Εκπαιδευτής Emergency First Response.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Για τις μετακινήσεις του Σαββατοκύριακου χρησιμοποιούνται τουριστικά λεωφορεία, με αναχώρηση από τον ΕΟΣ Αχαρνών πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Τα κόστη των μετακινήσεων με τα τουριστικά λεωφορεία επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Οι εκδηλώσεις και οι ημερομηνίες του προγράμματος της σχολής δύναται να τροποποιηθούν αναλόγως των συνθηκών.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής στη σχολή είναι 160 € και επιχορηγείται από το σύλλογο με 20%. Το κόστος καταβάλλεται στον υπεύθυνο της σχολής κατά την υποβολή των αιτήσεων. Εκδίδεται Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών ή Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της σχολής, Δ. Κάραλη (KaralisDimitris@TEEmail.gr).

Μοιραστείτε το άρθρο