“Φτιάξτε σχολειά… Φτιάξτε σχολειά” θεατρική παράσταση από Δήμο Αχαρνών & Περιφέρεια Αττικής

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα πλαίσια του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η ΔΗΚΕΑ του Δήμου Αχαρνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν μια θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης», με δωρεάν είσοδο.

Η παράσταση αυτή είναι βασισμένη στο έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου  «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», και αναφέρεται στη ζωή και τη δράση του μεγάλου Εθνεγέρτη και Αγίου.  Μας μεταφέρει το όραμά του Άγιου δάσκαλου για μια ελεύθερη Ελλάδα. Τις άοκνες προσπάθειές του για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα του τότε κόσμου, που «τριβελίζουν διαρκώς το μυαλό του».

Μεταλαμπαδεύει στις νεότερες γενιές το χρέος και την ελπίδα και κάνει γνωστό το έργο του στο ευρύτερο κοινό.   Σήμερα, πάνω στο θεατρικό σανίδι, ο Λάμπρος Τσάγκας ενσαρκώνει τον ουμανιστή ιερομόναχο, ακολουθώντας την πορεία του σ’ όλη τη χώρα, σε μια απόπειρα να ακουστεί μέσα από την υποκριτική του τέχνη, η παρότρυνση του Πατροκοσμά: «…να σπουδάζετε, να μανθάνετε γράμματα Ελληνικά… γιατί λαμπρύνουν τον νουν …όπως ο Ήλιος φωτίζει τη Γή…» Η παράσταση αυτή τελεί υπό την αιγίδα τόσο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όσο και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στη συνείδηση του Ιερομόναχου δίνει φωνή, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, ο αείμνηστος Χρίστος Τσάγκας σε μια αέναη συνομιλία με τον αδελφό του Λάμπρο, ο ένας εξ ουρανού κι ο άλλος  από σκηνής. Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια Μιχάλης Σδούγκος Μουσική Φίλιππος Περιστέρης Φωτισμοί Δημήτρης Παπαδόπουλος Βοηθός σκηνοθέτη Δανάη Καλαχώρα.

Πηγή:
Δήμος Αχαρνών
« Φτιάξτε σχολειά… Φτιάξτε σχολειά…» Μια παράσταση που διοργανώνει ο Δήμος Αχαρνών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Μοιραστείτε το άρθρο