Γιώργος Χιώτης: Στο σημείο “μηδέν” η Ανατολική Αττική. Εγκληματικότητα, περιβάλλον, υποδομές τα κυρίαρχα προβλήματα

Δυτική Όχθη

Γιώργος Χιώτης: Στο σημείο “μηδέν” η Ανατολική Αττική. Εγκληματικότητα, περιβάλλον, υποδομές τα κυρίαρχα προβλήματα

Ο Γιώργος Χιώτης είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που αγαπά την πολιτική ως συμπλήρωμα της ύπαρξής του. Είναι κατεξοχήν πολιτικό ον, όπως το περιγράφει ο Αριστοτέλης στα “Πολιτικά” . Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και από τότε διατηρεί ζωντανή αυτή τη σχέση μέσα από την ενασχόλησή του με τα κοινά. Εκλέχθηκε και είναι μέλος της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις Αχαρνές και συμμετείχε στο συνέδριο του κινήματος ως σύνεδρος. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο κ. Χιώτης ξεδιπλώνει πτυχές τις σκέψεις του για μια σειρά ζητημάτων που ταλαιπωρούν επί χρόνια την Ανατολική Αττική.

Κύριε Χιώτη πως εκτιμάται ότι  θα διαμορφωθεί το πολιτικό κλίμα με το σκάνδαλο των  υποκλοπών;

Τα επιχειρήματα που επικαλείται η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέχουν σε καμιά κριτική αλλά ούτε είναι δυνατόν να τα πάρει κάποιος στα σοβαρά. Ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, αρνήθηκε, για μια ακόμη φορά,να μας πει τους λόγους της παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Αρκέστηκε  να χαρακτηρίσει την παρακολούθηση νόμιμη , αλλά ο ίδιος δεν θα έδινε εντολή , εάν τον είχαν ρωτήσει. Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας. Εφόσον , ο ίδιος δεν θα έδινε εντολή, αυτό σημαίνει ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για την παρακολούθηση. Άρα πως ήταν νόμιμη η επισύνδεση  αφενός και αφ’ετέρου, γιατί δεν μας λέει τους λόγους παρακολούθησης;

Προκειμένου δε, να ξεφύγει από την κατακραυγή που έχει ξεσηκωθεί σε διεθνές επίπεδο , επιμένει να υποστηρίζει, ότι ο ίδιος αν και επικεφαλής της υπηρεσίας δεν το γνώριζε. Δεν μου το είπαν δικαιολογήθηκε αρχικά και προσέθεσε ότι η ΕΥΠ πρώτα πράττει και στη συνέχεια ενημερώνει την ηγεσία. Θα τρελαθούμε τελείως .  Αν είχαμε σοβαρή κυβέρνηση τα πράγματα  θα είχαν διαφορετική εξέλιξη, με παραίτηση κυρίως του πρωθυπουργού. Φανταστείτε δηλαδή ,όταν οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν την επιχείρηση εναντίον του Μπίν Λάντεν, να έβγαινε ο Ομπάμα και να έλεγε: «Μπράβο τους. Κι εγώ τώρα το έμαθα»

Επίσης κουνάει σε όλους το δάχτυλο, για  δήθεν σεβασμό στους θεσμούς και στο θεσμικό πλαίσιο  που τους διέπει. Καμία αντίρρηση, αρκεί το σύστημα του Μαξίμου να μην ξεκινούσε πρώτο την προσβολή των θεσμών με τις παιδαριώδεις διαρροές που  έκανε, όταν έσκασε το σκάνδαλο.  Ότι δήθεν ξένες μυστικές υπηρεσίες ζήτησαν την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Μετά από όλα αυτά θα είναι αφελής, όποιος νομίζει πως το πολιτικό κλίμα θα είναι ήρεμο και  πολιτισμένο.

Υποστηρίζουν ορισμένοι, ότι καλό θα είναι να κλείσει σύντομα η ιστορία, προτάσσοντας  τον εξ Ανατολών κίνδυνο , που περιμένει τη διαίρεση της ελληνικής κοινωνίας , επικαλούμενοι ότι το ίδιο έγινε και το 74με την Κύπρο.

Αυτά είναι ανιστόρητα πράγματα. Η Τουρκία δεν εισέβαλλε στην Κύπρο επειδή ήταν διαιρεμένος ο Ελληνικός λαός , αλλά επειδή η Χούντα έδρασε εντελώς προδοτικά σε βάρος του Έθνους και των συμφερόντων της χώρας.

Να υπενθυμίσω μόνο, ότι το 1940, όταν η χώρα βρισκόταν στη δίνη της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου του Ι.  Μεταξά,  σύσσωμος ο Ελληνικός λαός έτρεξε να επανδρώσει τις μονάδες επιστράτευσης. Άρα ο ισχυρισμός είναι έωλος

Εάν ο κ. Μητσοτάκης προκήρυσσε εκλογές αύριο το πρωί, είστε έτοιμοι;

Γατί νομίζετε δεν το κάνει; Επειδή γνωρίζει ότι θα χάσει. Αν προσέξατε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή το τριήμερο που πέρασε, ζήτησε όποιος αμφιβάλλει για την κυβερνητική συνοχή να καταθέσει πρόταση μομφής. Έτσι επεδίωξε να   παγιδεύσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, γιατί έχει διαπιστώσει ότι πολλοί αποφεύγουν να μιλήσουν για το θέμα των υποκλοπών, αλλά και να αφαιρέσει από την αντιπολίτευση το δικαίωμα για νέα πρόταση μομφής, εάν οι εξελίξεις, μην ξεχνάτε έχουμε επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και Εξεταστική, δημιουργήσουν σοβαρότερα προβλήματα  στην κυβέρνηση. 

Ο σχεδιασμός που είχε κάνει, διαλύθηκε από το σκάνδαλο των υποκλοπών , αλλά ακόμα και τώρα δεν είμαι σίγουρος ότι θα φθάσει στο τέλος της τετραετίας. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη που θα δικαιώσει την ιστορία μας και τις θέσεις μας. Θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω, ότι κριθήκαμε για τα λάθη του παρελθόντος , προχωρήσαμε στην αυτοκριτική μας και στη συνέχεια ανανεώθηκε ολόκληρος ο μηχανισμός του κινήματος με  τη συμμετοχή νέων  ανθρώπων, που  είναι σε θέση να υλοποιήσουν τη σοσιαλδημοκρατία, η οποία στο επίκεντρο της έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, σε αντίθεση με το φιλελεύθερο πρότυπο του κ. Μητσοτάκη που όλοι βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

Κύριε Χιώτη η Ανατολική Αττική έχει πληγεί από τις πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια. Σε ποιο βαθμό έχει  αποκατασταθεί το περιβάλλον;

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες περιφέρειες , που δυστυχώς έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό , περιβαλλοντικά  τουλάχιστον. Η απάντηση στο ερώτημά σας είναι πως δεν έχει αποκατασταθεί το περιβαλλοντικό ανάγλυφο του τόπου. Όπως δεν έχει αποκατασταθεί και το  αρνητικό κοινωνικό αποτύπωμα , που προήλθε από τις πυρκαγιές.

Κι  αυτό γατί η πολιτεία καθυστέρησε να προχωρήσει σε αποζημιώσεις , αλλά το κυριότερο είναι πως  δεν έχουν συμπεριληφθεί όλοι οι πληγέντες στις πρόνοιες που αποφασίσθηκαν Πρόκειται για μια αδικία, που δεν έχει βρει δικαίωση μέχρι στιγμής και αποτελεί ένα σημείο αιχμής για εμάς.  Επίσης, οι επιπτώσεις που προκαλούνται  έχουν βάθος στον χρόνο και αφορούν και εμάς και τα παιδιά μας. Αν δεν προσέξουμε , έστω και την τελευταία ώρα και δεν ενδιαφερθούμε πραγματικά για την εξεύρεση λύσης και  δεν διαθέσουμε πόρους για αυτήν, τότε σε λίγα χρόνια, δεν θα κουβεντιάζουμε για το πως θα αναστρέψουμε την κατάσταση αλλά για το πώς θα επιβιώσουμε. Θα πρέπει δε, να συμπληρώσω εδώ, ότι την ίδια στιγμή, ένα επιπλέον πρόβλημα που έρχεται να προστεθεί είναι και η έλλειψη υποδομών, σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Αττικής και ακριβές θα έλεγα περιοχές. Υποδομές που έχουν να κάνουν με τα σκουπίδια, τα όμβρια και τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν γίνει. Απτό παράδειγμα η έλλειψη νοσοκομείου στην Αν. Αττική. Δεν επιτρέπεται σε μια περιοχή με αυτό το μέγεθος και με αυξητική πληθυσμιακή τάση να μην διαθέτει νοσοκομείο.

Κλείσαμε με τα προβλήματα;

Ασφαλώς και όχι. Δεν αναφερθήκαμε στην εγκληματικότητα που μαστίζει την Ανατολική Αττική. Εγκληματικότητα που δεν χαρακτηρίζετε σαν χαμηλή αλλά περιέχει και σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος. Υπάρχει μια ανεξέλεγκτη  δραστηριότητα του εγκλήματος , η οποία αγνοεί επιδεικτικά την πολιτεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται  στην περιοχή, επιχειρούν   με υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου  να τηρήσουν την τάξη, αλλά χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη από την κεντρική κυβέρνηση μεγάλο μέρος αυτών των προσπαθειών των στελεχών της ΕΛΑΣ πέφτει στο κενό.

The post Γιώργος Χιώτης: Στο σημείο “μηδέν” η Ανατολική Αττική. Εγκληματικότητα, περιβάλλον, υποδομές τα κυρίαρχα προβλήματα appeared first on ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ.

ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Γιώργος Χιώτης: Στο σημείο “μηδέν” η Ανατολική Αττική. Εγκληματικότητα, περιβάλλον, υποδομές τα κυρίαρχα προβλήματα

Μοιραστείτε το άρθρο