Η Ευρώπη Κοσμίδη μιλά για τα Τεχνικά Έργα της Περιφέρειας Αττικής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εντεταλμένη σύμβουλος τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής Ευρώπη Κοσμίδη σε συνέντευξή της μιλά για τους στόχους αναβάθμισης που έθεσε εξ αρχής η διοίκηση του Γιώργου Πατούλη.

Η περιφερειακή σύμβουλος θεωρεί πως παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν ακόμα, το έργο της αναβάθμισης αρχίζει να γίνεται ορατό.

Υπεύθυνη η ίδια για τα τεχνικά έργα και τη διαχείριση των μητροπολιτικών υποδομών είπε πως βρίσκονται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τους 66 δήμους της Αττικής 490 έργα ενώ το έργο συντήρησης του πρωτεύοντος αστικού δικτύου των 4500 χιλ. χιλιομέτρων της Περιφέρειας (ασφαλτοστρώσεις, στηθαία, διαγραμμίσεις, κάθετες σημάνσεις κλπ.) βρίσκεται σε εξέλιξη και σε πολύ καλό στάδιο.

Η κυρία Κοσμίδη μίλησε για τον μεγάλο αριθμό έργων που γίνονται στην Αττική από την Περιφέρεια και τον αντίκτυπο που έχουν στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως το παράπλευρο ΠΑΘΕ στα διοικητικά όρια του δήμου Διονύσου, οι σήραγγες Καραμανλή στη Βάρκιζα, ένα εμβληματικό έργο που έγινε με ευρωπαϊκές πλέον προδιαγραφές και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, ένα έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ με πολλές δυσκολίες τις οποίες ξεπέρασαν, το γήπεδο της ΑΕΚ, το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων που αφορά όλη την Ανατολική Αττική κ. ά.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας που δημιούργησε στασιμότητα σε αρκετά έργα και τόνισε πως παρ’ όλα αυτά όσα έχουν γίνει κάτω απ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι πολύ σημαντικά. “Σκεφθείτε” είπε, “πως θα είχαμε προχωρήσει αν δεν είχαμε την πανδημία του covit-19”.

Στον τομέα της Ασφάλειας είπε πως μία πολύ σημαντική τομή είναι το “Παρατηρητήριο των Ρεμάτων” μέσω του οποίου ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για το πότε καθαρίστηκε ένα ρέμα και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο είπε, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πάντα εύκολο να γίνουν ορισμένα πράγματα.

Η κ. Κοσμίδη μίλησε και για άλλες δράσεις της Περιφέρειας. Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει στο βίντεο που ακολουθεί. […]


διαβάστε όλη την είδηση από…
VIMA Online – vimaonline.gr
Η Ευρώπη Κοσμίδη μιλά για τα Τεχνικά Έργα της Περιφέρειας Αττικής (video) | VIMA Online – vimaonline.gr

Μοιραστείτε το άρθρο