Η Παράταση

Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Η Παράταση

Ήταν Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022. Στις 3:47 αναρτήθηκε πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 2 Αυγούστου 2022. Μέχρι την 1η Αυγούστου στις 6:00 υπήρχε η ισχύς του ΦΕΚ 3891 για έκτακτα μέτρα προστασίας απ;o τον COVID-19. Στις 2 Αυγούστου δεν υπήρχε απαγόρευση και έπρεπε η Επιτροπή να συνεδριάσει δια ζώσης και όχι δια περιφοράς. Σχετική με το θέμα της νομιμότητας της συνεδρίασης υπήρξε ανάρτηση στο Ελεύθερο Βήμα, (κλικ εδώ). Το κείμενο της ανάρτησης συντάχτηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου και αναρτήθηκε την Κυριακή στις 31 Ιουλίου.

Ενώ αυτά γινόντουσαν στις Αχαρνές, λίγο παρακάτω στην Αθήνα γινόντουσαν άλλα πράγματα.

Παράταση ισχύος

Μετά από συσκέψεις για τους κινδύνους από τον COVID-19 και τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας ότι δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού 23 υπουργοί και υφυπουργοί αποφάσισαν την Παρασκευή 29 Ιουλίου να παρατείνουν τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί μέχρι το πρωί της 1ης Αυγούστου να παραταθούν μέχρι την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2022. Η απόφαση αναρτήθηκε στις εφημερίδες της Κυβερνήσεως το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022.

Είναι φανερό ότι ο συντάκτης της ανάρτησης στο Ελεύθερο Βήμα δε φαντάστηκε ότι Σαββατιάτικα θα γινόντουσαν 5 αναρτήσεις σε ΦΕΚ, με πρώτη την ανωτέρω.

Με τα νεότερα δεδομένα οι συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 2ας Αυγούστου και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Αυγούστου, αν δεν υπάρξουν έκτακτες αλλαγές, είναι σύννομες.

Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Η Παράταση

Μοιραστείτε το άρθρο