Κάδους για ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών αποκτά ο Δήμος Αχαρνών στο επόμενο 4μηνο. 

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνα με ανάρτηση στη Διαύγεια, ο Δήμος Αχαρνών υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία Recycom, για την τοποθέτηση 33 κάδων ανακυκλούμενων και επαναχρησιμοποιούμενων ειδών ένδυσης, υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών, σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αχαρνών.

Οι 33 κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους χώρους προσιτούς στο κοινό μέσα στους επόμενους 4 μήνες περίπου. Τη συλλογή των υλικών, καθώς και τη συντήρηση των κάδων αναλαμβάνει η εταιρεία Recycom, η οποία θα προβαίνει στην κατάλληλη διαλογή, διάθεση, επαναχρησιμοποίηση και  ανακύκλωση των ειδών κατά περίπτωση.

Πέρα από το περιβαλλοντολογικό όφελος, ο Δήμος Αχαρνών θα έχει και κοινωνικό – οικονομικό όφελος καθώς – βάσει της σύμβασης – η εταιρεία θα καταβάλει ετησίως στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών σε μορφή δωροεπιταγών, το ποσό των 35 € το έτος ανά κάδο (δηλαδή 1.155 € για τους 33 κάδους ανά έτος).

Στην περιοχή των Αχαρνών λειτουργούν ήδη κάδοι ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων σε συγκεκριμένες εκκλησίες υπό τον έλεγχο της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Μοιραστείτε το άρθρο