Με επιτυχία συνεχίζονται οι “Βραδιές Πολιτισμού”. Εύσημα από τους ηθοποιούς στους διοργανωτές

Δυτική Όχθη

Με επιτυχία συνεχίζονται οι “Βραδιές Πολιτισμού”. Εύσημα από τους ηθοποιούς στους διοργανωτές

Η συμμετοχή και το δυνατό χειροκρότημα του θεατρόφιλου κοινού των Αχαρνών στην παράσταση “Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα” αποτέλεσε την πιο τρανή απόδειξη της αποδοχής που έχουν οι “Βραδιές Πολιτισμού” του Δήμου Αχαρνών από τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που έχει δοκιμαστεί στο πέρασμα του χρόνου καθότι είναι η τέταρτη χρονιά που υλοποιείται και έχει κερδίσει την εκτίμηση τόσο του κοινού όσο και των θεατρικών ομάδων.

Φέτος,δε, το φεστιβάλ έχει περάσει σε άλλο επίπεδο εφόσον οι περισσότερες παραστάσεις είναι δωρεάν ενώ, πλέον, χρησιμοποιούνται τρία αμφιθέατρα (Προφ. Ηλίας,Θρακομακεδόνες και Σοφοκλή) και επιπλέον προστέθηκαν καθίσματα και ανακαινίστηκαν, πλήρως, οι χώροι.

Υπό αυτή τη σκοπιά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στους Θρακομακεδόνες από μικρή μερίδα κόσμου, κυρίως νεαρής ηλικίας, δεν έχουν ουδεμία σχέση με τον Δήμο και την ΔΗΚΕΑ οι οποίοι κατά γενική ομολογία έχουν δημιουργήσει άριστες συνθήκες για τους θιάσους που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Αποτελούν,δε, μεμονωμένο γεγονός και δεν συνάδουν με τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους της διοίκησης να αποκεντρωθεί το φεστιβάλ και να “βρεθεί” σε όλες τις γωνιές της πόλης, αναβαθμίζοντας έτσι την πολιτιστική ζωή.

Επίσης, αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα οι καλλιτέχνες που πέρασαν τις πόρτες των “Βραδιών Πολιτισμού” έχουν να πουν μόνο θετικά λόγια για τη διοργάνωση, δίνοντας τα εύσημα στον πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ Γιάννη Νίκα για τα ανακαινισμένα θέατρα και τα καμαρίνια.

Ο πολιτισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει ν΄αποτελεί πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης, ούτε να τον θυμούνται εξαιτίας ενός μεμονωμένου περιστατικού. Ο ρόλος του είναι να συσπειρώνει και να αμβλύνει τα πάθη, να γαληνεύει τις ψυχές και να εξυψώνει τα ήθη. Ας το προσπαθήσουμε.

The post Με επιτυχία συνεχίζονται οι “Βραδιές Πολιτισμού”. Εύσημα από τους ηθοποιούς στους διοργανωτές appeared first on ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ.

ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Με επιτυχία συνεχίζονται οι “Βραδιές Πολιτισμού”. Εύσημα από τους ηθοποιούς στους διοργανωτές

Μοιραστείτε το άρθρο