ΣΕΒΑ: Να διαγραφούν τώρα οι οφειλές της επιστρεπτέας προκαταβολής

ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να διαγραφούν τώρα οι οφειλές της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ακόμα προκλητική κίνηση, αναρτώντας τα «ραβασάκια» με τις οφειλές της επιστρεπτέας προκαταβολής και απαιτώντας από χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες να επιστρέψουν μέρος του ποσού που τους πιστώθηκε την περίοδο των απαγορεύσεων που επιβάλλονταν στην διάρκεια της πανδημίας.

Για τον Σύνδεσμό μας το αίτημα για την άμεση μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, βρισκόταν σταθερά ανάμεσα στα άμεσα βασικά αιτήματα που διεκδικήσαμε αγωνιστικά, με συνεχόμενες κινητοποιήσεις αλλά και με μάζεμα υπογραφών.

Θυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι το συγκεκριμένο μέτρο, που στην πραγματικότητα ήταν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα πραγματικά έξοδα που συνέχισαν να πληρώνουν εκείνο το διάστημα οι μικροί επαγγελματίες, δόθηκε όχι για ενίσχυση, αλλά ως αποζημίωση του εισοδήματος που έχασαν, όχι με δική τους υπαιτιότητα, αλλά επειδή αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να μείνουν ακόμα και για μήνες ολόκληρους χωρίς δουλειά.Πόσο μάλλον που η συγκεκριμένη απαράδεκτη κίνηση γίνεται εν μέσω του κύματος ακρίβειας που καταπνίγει συνολικά τα λαϊκά στρώματα, επαγγελματίες, εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες, με τις τιμές σε καύσιμα, ενέργεια και πρώτες ύλες να σφίγγουν ολοένα την θηλιά γύρω από τον λαιμό μας.Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση αποτελεί το γεγονός πως στους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους η κυβέρνηση δεν χαρίζεται ούτε για αυτά τα λίγα ευρώ, ενώ εν μέσω πανδημίας τα πακέτα επιδοτήσεων εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν σε μεγάλους ομίλους δόθηκαν εφάπαξ και ανεπιστρεπτί.

Ενώ τους μικρούς επαγγελματίες μας απέκλεισε ακόμα και από τα διάφορα pass για την ενέργεια και τα καύσιμα, μαζί με ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ψήφισαν πριν λίγες μέρες αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές. Φαίνεται πως το επιχείρημα της «έλλειψης δημοσιονομικού χώρου» που μας αραδιάζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες όταν διεκδικούμε μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματός μας, καταργείται «a’ lacarte» όταν πρόκειται να επωφεληθούν οι μεγαλοκαρχαρίες.

Το Δ.Σ. του ΣΕΒΑ, όπως και άλλες Ενώσεις επαγγελματιών που βρεθήκαμε μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους μας στην πρώτη γραμμή της πάλης για υγεία και αξιοπρεπές εισόδημα όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν μασάμε από τα τερτίπια της κυβέρνησης, που για μια ακόμα φορά προσπαθεί να αποφύγει τις αντιδράσεις φέρνοντας μέτρα που μας πλήττουν μέσα στο κατακαλόκαιρο. Έχουμε αποδείξει ότι ανεξάρτητα από δυσκολίες είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε βήμα πίσω από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική και τα άδικα μέτρα να είναι σε εγρήγορση για αγωνιστική δράση το επόμενο διάστημα.

Μοιραστείτε το άρθρο