Χρήστος Σπίρτζης: Νίκη η εμπλοκή της Europol για το σκάνδαλο των υποκλοπών

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο επικεφαλής του τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης χαιρέτησε με δήλωσή του στο documentonews.gr την αποδοχή της πρότασης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για εμπλοκή της Europol στις έρευνες σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η δήλωση Σπίρτζη

«Με το ξήλωμα του κράτους δικαίου και των θεσμών στη χώρα μας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η μόνη διέξοδος προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια στο μείζων σκάνδαλο των υποκλοπών είναι η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αποτελούν μεγάλη νίκη για μας οι συστάσεις της Επιτροπής Pega για την ανατροπή μιας σειράς πράξεων και νομοθετημάτων της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και η υιοθέτηση του αιτήματός μας για συμμετοχή της Europol στις έρευνες.

Τόσο η συμμετοχή μας στη συνεδρίαση της μεικτής επιτροπής των Ευρωπαϊκών κοινοβουλίων με τη Europol, στην οποία θέσαμε μετ’ επιτάσεως το θέμα των υποκλοπών, όσο και η κατάθεσή μας στην επιτροπή Pega, που ήρθε στην Αθήνα, φαίνεται πως απέδωσαν προκειμένου να φτάσουμε σήμερα στην υιοθέτηση της πρότασης μας για την εμπλοκή της Europol στις σχετικές έρευνες».

Μοιραστείτε το άρθρο