Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτ. Οικονόμου για τα “άβατα” σε Μενίδι, Ασπρόπυργο και Ζεφύρι.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μία αποκλειστική συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου στο Lawandorder.gr και τον Ηλία Ψυχογιό. Σε αυτήν ρωτήθηκε τόσο για αμιγώς επιχειρησιακά όσο και για πολιτικά θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων, τόσο των δικών του όσο και του Υπουργείου.

Στη συνέντευξη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου γίνεται αναφορά στα “άβατα” σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Ζεφύρι:

[…]
Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην επεκταθεί και στα «άβατα», τις περιοχές δηλαδή οι οποίες έχουν εγκληματικότητα ιδιαίτερου τύπου. Για αυτές ακριβώς τις περιοχές ο κ. Οικονόμου έκανε έναν σαφή διαχωρισμό. Τόνισε πως η εγκληματικότητα η οποία υπήρχε στα Εξάρχεια είναι διαφορετική από την εγκληματικότητα σε περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος, το Μενίδι και το Ζεφύρι.

Επισήμανε ότι τα προβλήματα σε αυτές τις περιοχές είναι κυρίως κοινωνικά και το Κράτος πρέπει να προχωρήσει σε συνολικότερες παρεμβάσεις σε θέματα παιδείας και απασχόλησης. Ο υφυπουργός είπε ότι μελετώνται ήδη σχέδια παρεμβάσεων για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αυτών των περιοχών, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και με κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές. Πρόσθεσε όμως πως τα αποτελέσματα χρειάζονται υπομονή, χρόνο, σταθερότητα και στρατηγικό σχεδιασμό.
[…]

 

διαβάστε όλη την είδηση από…
Law & order
Λευτέρης Οικονόμου για Παλαιοκώστα στο L&O: Οι συλλήψεις δεν προ-αναγγέλλονται (βίντεο)

Μοιραστείτε το άρθρο