Απολογισμός για το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Διέξοδος”

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία και με την εποπτεία του Οργανισμού Κατά Των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και ήταν επικεντρωμένες σε σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς.

Ο σχολικός εκφοβισμός και η αντιμετώπισή του, ο παιδικός θυμός και η παιδική επιθετικότητα, η πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης, ο συναισθηματικός κόσμος της παιδικής ηλικίας και η έκφρασή του αλλά και η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο ήταν μερικές μόνο από τις βασικές θεματικές των δράσεων. Συνολικά, 1.786 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έλαβαν υποστήριξη και εκπαίδευση από τη «Διέξοδο».  Παράλληλα, οι ψυχολόγοι της «Διεξόδου» ανταποκρίθηκαν με επιτυχία σε 144 ατομικά αιτήματα βοήθειας δημοτών και κατοίκων των Αχαρνών.

Το Κέντρο Πρόληψης «Διέξοδος» με την πολύτιμη υποστήριξη του Δημάρχου Αχαρνών και προέδρου, Σπύρου Βρεττού, της αναπληρώτριας προέδρου Μαρίας Μπούκη και της επιστημονικά υπεύθυνης Γιάννας Ιωάννου παρέμεινε κοντά στους πολίτες του Δήμου Αχαρνών με αλληλεγγύη, προσφέροντας σημαντικό έργο στον τομέα της ψυχοκοινωνικής υγείας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο