“Ζωντανεύει” το Αδριάνειο Υδραγωγείο, ξενάγηση Πατούλη σε 8 δήμους για το έργο μήκους 20 χλμ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα σημεία της διαδρομής σε 8 Δήμους της Αττικής, απ΄ όπου διέρχεται υπόγεια το Αδριάνειο Υδραγωγείο, ξεναγήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συνοδεία του Διευθ. Σύμβουλου της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπου Σαχίνη. Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αχαρνών Σ. Βρεττός, Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδας, η Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Ε. Χριστούλη, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Σ. Τσιπουράκης και άλλοι εκπρόσωποι Δήμων.
«Μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027 βούλησή μας είναι να συνδράμουμε στην ολοκληρωμένη ανάδειξη αυτού του μοναδικού μνημείου ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στην αξιοποίησή του για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης των όμορων Δήμων» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Το Αδριάνειο Υδραγωγείο αποτελεί μνημείο μοναδικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο λειτουργεί περίπου 1900 χρόνια μετά την κατασκευή του. Η διαχείριση των υδάτων του βρίσκεται στη δικαιοδοσία της ΕΥΔΑΠ.

Όπως έχει ήδη αποφασιστεί σε συνάντηση που έχει γίνει πρόσφατα, όλων των εκπροσώπων των φορέων που συμμετέχουν στο εγχείρημα, οι επενδύσεις για την ολοκληρωμένη αξιοποίηση του έργου, θα προταθούν για ένταξη στη νέα Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να επωφεληθούν όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στην προσπάθεια αλλά κυρίως οι δήμοι που βρίσκονται στην διαδρομή του υπόγειου υδραγωγείου από τις πηγές της Πάρνηθας έως το Κολωνάκι, συνολικού μήκους πάνω από 20 χιλιόμετρα.

[…]

Πηγή:
Naftemporiki.gr
Ζωντανεύει το Ανδριάνειο Υδραγωγείο και «ξεδιψά» την Αττική, από την Πάρνηθα έως το Κολωνάκι

Μοιραστείτε το άρθρο