ΣΕΒΑ: Κάλεσμα για τις 9 Νοεμβρίου στα Χαυτεία στη συγκέντρωση των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων

ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ. ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ

 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

Η πρόσφατη μαζική κινητοποίηση δεκάδων επαγγελματικών οργανώσεων στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου δεν βρέθηκε ούτε ένα κυβερνητικό στέλεχος για να ακούσει και να παραλάβει τα δίκαια αιτήματα που εκφράζουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους και βιοτέχνες στην Αττική, δείχνει ένα μόνο πράγμα. Ότι απέναντι στον «βαρύ χειμώνα» της ενεργειακής φτώχειας, της ακρίβειας, της φοροληστείας και των χρεών που μας πνίγουν εδώ και χρόνια, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να πάρει ούτε μισό μέτρο για την στήριξή των μικρών επαγγελματιών.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΕΙ!

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όσες προηγήθηκαν, έχουν διαλέξει στρατόπεδο. Εξυπηρετούν χωρίς καμία παρέκκλιση τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων. Αυτό το αποδεικνύουν η πολιτική τους και τα μέτρα τους. Γι’ αυτό για παράδειγμα:

 • Ενώ για τους μικρούς επαγγελματίες δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για αφορολόγητο στις 12.000€, οι Έλληνες εφοπλιστές απολαμβάνουν «δωράκι» 10δις € από φοροαπαλλαγές!

 • Την ώρα που στενάζουμε να αποπληρώσουμε τους λογαριασμούς του ρεύματος στο σπίτι και στο μαγαζί, την ώρα που δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να ζεσταθούμε τον χειμώνα και μας ζητούν να κάνουμε «εξοικονόμηση» στην κατανάλωση, οι πάροχοι ενέργειας επιδοτήθηκαν μόνο για τον Σεπτέμβρη με 1.9 δις €. Μάλιστα υπάρχει πετρελαϊκή εταιρία που καταγράφει αυξήσεις στα κέρδη της μέχρι και 465%!

 • Δίνουν προνόμια, όπως η πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, μόνο σε επιχειρήσεις που θα συγχωνεύονται, οδηγώντας ουσιαστικά τους μικρούς επαγγελματίες είτε στην εξαγορά είτε στο λουκέτο.

 • Ενώ υπάρχουν συνάδελφοι που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και μένουν χωρίς ενημερότητα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, επιδοτούνται για την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 • Χαρίζουν με ΣΔΙΤ τζάμπα κρατικά οικόπεδα σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, ενώ 40000 χιλιάδες πλειστηριασμοί κατοικιών και επαγγελματικών χώρων είναι προγραμματισμένοι για το επόμενο διάστημα.

Απέναντι σε αυτή την άδικη για τους πολλούς πολιτική, χρειάζεται να πάρουμε όλοι θέση. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι τώρα που είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να συζητήσουμε οι επαγγελματίες για τα προβλήματα μας, να οργανώσουμε την αγωνιστική μας απάντηση, η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλήγια την «ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων», επιχειρεί να «βάλει χέρι» στη λειτουργία των σωματείων των επαγγελματιών.

Προωθούν την «Γενική Συνέλευση εξ’ αποστάσεως» και την «ηλεκτρονική ψηφοφορία», παρουσιάζοντάς τα σαν καινοτομίες. Οι επαγγελματίες δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτή την παγίδα! Νομιμοποιούν το ηλεκτρονικό «φακέλωμα». Καλλιεργούν τη λογική της ανάθεσης, της μη συμμετοχής των επαγγελματιών στις δράσεις των συνδικαλιστικών τους φορέων.

Μας θέλουν απομονωμένους, κλεισμένους στο μαγαζί, να μην έχουμε επαφή, να μην γνωρίζουμε ο ένας τα προβλήματα του άλλου. Να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που μας προκαλούν σαν ατομικά και έτσι να προσπαθούμε να τα λύσουμε.

Οι μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι θα δώσουμε απάντηση δυναμώνοντας τις συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες των Συλλόγων μας.Συμμετέχοντας ενεργά στις δια ζώσης Γενικές Συνελεύσεις μας, διαμορφώνοντας τις αποφάσεις των οργάνων μας, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας.

Οργανώνοντας τον αγώνα μας σε συμμαχίαμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, όλους όσους σήμερα παλεύουν για να μην ζήσουμε στον 21οαιώνα καταδικασμένοι στη φτώχεια, τα κρύα σπίτια, το δελτίο στα τρόφιμα, τα σβησμένα φώτα.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Διεκδικούμε:

 • Να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν την ενεργειακή κρίση (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022).

 • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς.

 • Καμία σκέψη για αύξηση της φορολογίας στην ενέργεια που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καμιά αύξηση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, για να λειτουργήσει ως Μόνιμος Μηχανισμός Αντιστάθμισης κινδύνου, χρηματοδοτώντας με τα δικά μας λεφτά τους παρόχους για άλλη μια φορά.

 • Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια. (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κτλ.)

 • Άμεση και πλήρη επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του ρεύματος που παράχθηκε από λιγνίτη.

 • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

 • Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου 12.000, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

 • Διαγραφή χρεών για τους μικρούς επαγγελματίες και τα λαϊκά νοικοκυριά.

 • Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

 • Μείωση των δημοτικών τελών και των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

 • Διαγραφή των οφειλών της επιστρεπτέας προκαταβολής.

 

Μοιραστείτε το άρθρο