Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών: Χωρίς ρεύμα για 7 μήνες μία συνταξιούχος στις Εργατικές Κατοικίες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση σε συνταξιούχο από το Μενίδι, που όπως, καταγγέλλεται, δεν έχει ρεύμα εδώ και 7 μήνες, ζητά το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών με ανακοίνωσή του, στην οποία γνωστοποιεί το θέμα.

Όπως αναφέρει το Σωματείο:

«Η συναδέλφισσα μας Θ. Β. ζει στις Εργατικές Κατοικίες του Προφήτη Ηλία Αχαρνών, χωρίς ρεύμα εδώ και 7 μήνες.

Το χρέος που υπάρχει προς τη ΔΕΗ μετά από πρόστιμα και τόκους, έχει φτάσει τα 3.500 ευρώ.

Η συναδέλφισσα έκανε προσπάθειες για ένα λογικό διακανονισμό του χρέους, όμως δεν κατάφερε τίποτα. Η ΔΕΗ ζητούσε 1.000 ευρώ προκαταβολή και δόση των 420 ευρώ που εξ αρχής ήταν γνωστό ότι δε θα μπορούσε να αποπληρώσει αφού το μοναδικό εισόδημα της συναδέλφισσας ήταν το επίδομα ΚΕΑ δηλαδή 200 ευρώ, το οποίο όμως και αυτό κόπηκε λόγω της πενιχρής σύνταξης που παίρνει, που είναι 350 ευρώ.

Παρότι ζει στα σκοτάδια εδώ και 7 μήνες, οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται, αποτελούμενοι από τις πάγιες χρεώσεις δηλαδή τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τα δημοτικά τέλη, τα τέλη για τις ΑΠΕ κτλ. και μάλιστα πάνω από 150 ευρώ ο κάθε λογαριασμός.

Τέτοιες καταστάσεις είναι απαράδεκτες και δείχνουν την βαρβαρότητα απέναντι στον λαό τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από το Δήμο, την Περιφέρεια και τις επιχειρήσεις ενέργειας. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για συνανθρώπους μας που η ζωή τους έχει γίνει κόλαση. Ενώ την ίδια ώρα, η κυβέρνηση μέσω επιδοτήσεων δίνει πακτωλό χρήματων στις επιχειρήσεις ενέργειας.

Το αν ζει, όπως ζει, η συναδέλφισσα μας οφείλεται στην λαϊκή αλληλεγγύη».

Το Σωματείο, όπως τονίζει, απαιτεί από την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ:

– Να διαγραφεί το χρέος,

– Να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση παίρνοντας υπόψιν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ανήκει σε ευπαθείς ομάδες».

Πηγή: 902.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο