Σταϊκούρας: Παραπέμπει στην Ολομέλεια του ΝΣΚ την υπόθεση του θανάτου του μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε μια ύστατη προσπάθεια οριστικής περαίωσης της υπόθεσης και αποφυγής περαιτέρω δικαστικών διενέξεων με την οικογένεια, όπως αναφέρεται, ο Υπουργός Οικονομικών παραπέμπει την υπόθεση αποζημίωσης για το θάνατο μαθητή από αδέσποτη σφαίρα στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου να επανεξετασθεί.

Η γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους περί μη παραίτησης από την έφεση για την υπόθεση της αποζημίωσης για το θάνατο μαθητή από αδέσποτη σφαίρα στις Αχαρνές δεσμεύει τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα κατά τρόπο που δεν καταλείπει σε αυτόν τη δυνατότητα να αποφασίσει διαφορετικά, αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

ADVERTISING

Όπως τονίζει: «Σχετικά με τη συζητηθείσα, κατ΄ έφεση, στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών υπόθεση της αγωγής των οικείων του άτυχου μαθητή Μάριου – Δημητρίου Σουλούκου, ο οποίος στις 8-6-2017 απώλεσε τη ζωή του στον αύλειο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρει τα ακόλουθα:

Το ενδιαφέρον του Υπουργού Οικονομικών να περαιωθεί η υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα και την κοινωνική της διάσταση, εκδηλώθηκε από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, η οποία επιδίκασε στους οικείους του άτυχου μαθητή συγκεκριμένα χρηματικά ποσά ως χρηματική ικανοποίηση, λόγω ψυχικής οδύνης.

Το αρμόδιο Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, επιληφθέν, κατά τις σχετικές διατάξεις, του ζητήματος της αίτησης εξώδικης συμβιβαστικής επίλυσης της εκκρεμούς δικαστικής διαφοράς και παραίτησης ή μη από την ασκηθείσα στις 22-06-2020 έφεση του Ελληνικού Δημοσίου κατά της πρωτόδικης απόφασης γνωμοδότησε, κατά πλειοψηφία, ότι δεν συντρέχει λόγος παραίτησης από αυτή, για λόγους που αφορούν στην ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων νόμου που διέπουν την υπόθεση. Η γνώμη αυτή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεσμεύει τον Υπουργό κατά τρόπο που δεν καταλείπει σε αυτόν την δυνατότητα να αποφασίσει διαφορετικά.

Σε μια ύστατη προσπάθεια οριστικής περαίωσης της υπόθεσης και αποφυγής περαιτέρω δικαστικών διενέξεων με την οικογένεια, ο Υπουργός Οικονομικών παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου αυτή να επανεξετασθεί.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών επιδεικνύει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία, σεβόμενη το κράτος δικαίου».

Πηγή:
News247.gr
Σταϊκούρας: Παραπέμπει στην Ολομέλεια του ΝΣΚ την υπόθεση του θανάτου του μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα – News247.gr

Μοιραστείτε το άρθρο