Σύλλογος Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής: Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας μας παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου μας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της «οικογένειας» των Τριτέκνων μας για τη κοπή της βασιλόπιτάς μας, τη βράβευση των μελών που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2022 καθώς και των μητέρων που απέκτησαν το τρίτο τέκνο τους το 2022 και 2021.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μάριος Σουλούκος» του Δημαρχείου Αχαρνών, παρουσία των μελών που βραβεύτηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Οι βραβευθέντες έλαβαν ξεχωριστό έπαινο, έπαθλο μαζί με μια δωροεπιταγή από το σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ αξίας 30 ευρώ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Κοινοβουλίου ο βουλευτής ΝΔ Βλάχος Γιώργος, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Σκουρολιάκος Πάνος, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου, ο πρώην δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Φιλίππου, η Γεωργία Βλάχου, εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης, παραβρέθηκαν ο υποψήφιος βουλευτής με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κος Στέλιος Φωτόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κος Γιάννης Σμέρος, κος Ξενοκώστας Χρήστος, κος Ζώτος Σωτήριος, κα Αναστασίου Βάσια, κος Ασπραδάκης Παντελής, κα Κούργια Βιβίκα, κα Σαββίδη Γιώτα.

Εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πρασίνου και Αστικής Ανάπτυξης κος Νίκος Ξαγοράρης, ο πρώην αντιδήμαρχος κος Συρινίδης Θεόδωρος υποψήφιος με την παράταξη του κου Ηλιάδη, ο δημοτικός σύμβουλος κος Δασκαλάκης Γιώργος υποψήφιος με την παράταξη του κου Ηλιάδη ΑΧΑΡΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ο δημοτικός σύμβουλος κος Παπακώτσης Κωνσταντίνος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κος Αθανασιάδης Θεόδωρος και κος Μανιδάκης Δημήτριος,

Εκ μέρους των πολιτιστικών συλλόγων, παραβρέθηκαν η κα Παπαβασιλείου Αλίκη από το Σύλλογο Θεσσαλών, η κα Κλεφτογιάννη Πολυνίκη από το Λαογραφικό Σύλλογο Κόκκινου Μύλου και ο κος Σιδηρόπουλος Νεόφυτος από τους Εθελοντές Προφήτη Ηλία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Καλεντηριάδη Κοσμά και την εταιρεία GREEK PREMIUM SOLAR PRODUCTS για την ευγενική και μεγαλόδωρη χορηγία του να δωρίσει στον τυχερό της πίτας δωρεάν το ηλεκτρικό ρεύμα (σε κιλοβατότες) για όλη την οικογένειά του για ένα έτος.

Τα Δωρα για όλα τα μέλη που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της Κυριακής:

Για κάθε μέλος όπου παραβρέθηκε την ημέρα εκείνη , μετά και την ημερολογιακή ημέρα αλλαγής παρόχου, θα έχει 20% έκπτωση στο λογαριασμό του (κιλοβατώρες).
Μιας και ήδη τις επόμενες μέρες μπαίνουμε σε υλοποίηση και κατάθεση φακέλων αναφορικά με το πρόγραμμα της Πολιτείας για φωτοβολταϊκά αλλά και ( εξοικονομώ – αυτονομώ ) , η εταιρεία θα προσφέρει 40% έκπτωση στην δημιουργία του και την κατάθεση φακέλου μέχρι και την τελική έγκριση.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς μας , καθώς και τον ΦΟΥΡΝΟ ΣΩΚΡΑΤΗΣ για την πίτα μας και τον ΦΟΥΡΝΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ για τα εδέσματα – κεράσματα προς τους καλεσμένους μας.

Ακολουθεί ο λόγος της προέδρου μας Μαρίας Ναυροζίδου που προλόγισε την εκδήλωση. Την πίτας μας ευλόγησε ο πατέρας Τίτος επαινώντας για τις δράσεις μας ιδιαίτερα την πρόεδρο του συλλόγου.

«Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να έχουμε μία Δημιουργική Χρονιά με Ψυχική Σωματική Υγεία και Πνευματική άνοδο προκειμένου με ενότητα, ισορροπία και αληθινές ανθρώπινες σχέσεις να επιτύχουμε τους στόχους μας σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο και να ευχηθούμε η γείτονα χώρα να μπορέσει να ξεπεράσει τον ανείπωτο πόνο της καταστροφής που έφερε ο σεισμός.

Η σημερινή ημέρα καταγράφετε ως ιδιαίτερη ημέρα για μένα και για την οικογένειά μου, διότι έχουμε την τιμή, να σας κάνουμε κοινωνούς της επιθυμίας μας αν όχι και της απόφασής μας για τη γέννηση της ιδέας «Η ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» μεγαλώνει και αγκαλιάζεις πλέον και οικογένειες με τρία τέκνα και άνω ..

Πριν15 χρόνια λοιπόν, μέσα από μία ζωγραφική σε συνδυασμό με τα δυνατά συναισθήματα που δημιουργούνται όταν κρατάς κάποιον λυγίζοντας και τα δυο σου χέρια, σφίγγοντάς τον πάνω στον κορμό σου, γεννήθηκε η πρώτη ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ με τα τρία αγγελούδια μου, τα παιδιά μου.

Ήταν ο σπόρος της ιδέας που αργότερα έγινε πράξη. Κι αυτή η πράξη πήρε σάρκα και οστά… Μεγάλωσε και αναπτύχθηκε με δυσκολίες και υπονομεύσεις, άλλοτε συνειδητές και άλλοτε ασυνείδητες.

Με σηκωμένα τα μανίκια –χωρίς εναλλακτική λύση- συνεχίσαμε τη σκληρή και συστηματική δουλειά. Άτυπα είχαμε δώσει την υπόσχεση απέναντι στον εαυτό μου και απέναντι σε κάθε τρίτεκνη μητέρα. Κι αυτή την υπόσχεση έπρεπε να την υλοποιήσω.

Η «ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ», μου έδωσε ξανά τη ζωή και συγκεκριμένους σκοπούς και στόχους. Μέσα από τη Ζεστή Αγκαλιά της Οικογένειάς μου και χάρη σ’ αυτή, βρήκα χιλιάδες άλλες αγκαλιές!!!

Μαζί χτίσαμε το Σύλλογό μας με όραμα, αξίες και αποστολή την αγάπη μας για την Οικογένεια και την Ελλάδα μας.

Αρχικά λίγοι, σήμερα πολλοί. Τα προβλήματα πολλά και σύνθετα, οι δυσκολίες απερίγραπτες και η καθημερινότητα πολλές φορές δυσβάσταχτη. Οι ελλείψεις και οι ανάγκες των Τρίτεκνων Οικογενειών, μας οδήγησαν σε συνεχείς δράσεις (εκδηλώσεις, ημερίδες, διανομή μαγειρεμένου φαγητού, διανομή προϊόντων μακράς διαρκείας, τράπεζα αίματος και τόσες άλλες δράσεις κλπ). Οικογένειες θύματα της οικονομικής και ανθρώπινης κρίσης, οικογένειες με προβλήματα Υγείας, οικογένειες έτοιμες να διαλυθούν, οικογένειες στα όρια της Φτώχειας, οικογένειες που αναζητούσαν μία αληθινή, ανθρώπινη ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ.

Σήμερα βρίσκομαι εδώ, συγκινημένη και υπερήφανη να πω ότι «Η ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ » αρχικά των δικών μου παιδιών και όλων αυτών που υποστηρίζουν και στηρίζουν με κάθε τρόπο την αρχική μας ιδέα, αριθμεί και έχει στηρίξει περισσότερα από 3000 Τρίτεκνες Οικογένειες.

«Η ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» εισέρχεται στην 2η δεκαετία της …. έχει όμως πάντα και για πάντα τη θερμότητα της Ζεστής ψυχής της δικής μου οικογένειας…, αρχικά ως παιδί και αργότερα ως μητέρα που πιστεύει και εμπιστεύεται ότι (συν ΘΕΟ) ΟΛΑ είναι δυνατά και ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ δίνουμε τις μάχες μας στη συνέχιση της κοινωνικής μας προσφοράς για την οικογένεια Η αναγνώριση του έργου μας και των συνεχών αγώνων μας, μάς δίνει Δύναμη να Προχωρήσουμε. Ταυτόχρονα, μας ενδυναμώνει και μας εμψυχώνει, ενώ παράλληλα μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες μας στη συνέχιση της κοινωνικής μας προσφοράς για την οικογένεια..

Προβλήματα, άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα – διαχρονικά και επίκαιρα, ζητούν λύσεις στο «Εδώ και Τώρα». Λύσεις που απαιτούν Συντονισμό, Συλλογική Δουλειά και Αγάπη για τα Παιδιά μας. Για το Μέλλον της Ελλάδας μας!

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας κάνω κοινωνούς προκειμένου να είσαστε, και σεις με τον τρόπο σας και από τη θέση του ο καθένας εξ’ ημών, συναγωνιστές και συνοδοιπόροι στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

Και αναφερομαι στο ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ το δημογραφικό που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και την υπογεννητικότητα δυστυχώς η Ελλάδα, η πιο γηρασμένη χώρα της Ευρώπης το 2030

ΣΗΜΕΡΑ μετα από 15 χρονια διαπιστώνουμε την τρομαχτική μείωση των γεννήσεων συγκριτικά με τα προηγούμενά ετη 2008 και μετα

To Δημογραφικό Πρόβλημα ως ΑΝΑΓΚΗ για ΕΦΑΡΜΟΓΗ της δημογραφικής πολιτικής ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ στο πολύ τεκμηριωμένο Ομόφωνο Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων(1993), όπου ως πρώτη πρόταση των μέτρων είναι ο χαρακτηρισμός των Τριτέκνων ως Πολύτεκνους διότι δεν υφίσταται ουσιαστικό οικονομικό κόστος (το αναγνωρίζουν πλέον όλοι στην Κυβέρνηση – στη Βουλή των Ελλήνων). Γιατί ? δεν Υλοποιείτε η Υποχρέωση της Πολιτείας προς την Συνταγματική Επιταγή περί «Σχεδιασμού και Εφαρμογής Δημογραφικής Πολιτικής καθώς και της Λήψης όλων των Αναγκαίων Μέτρων» ( Άρθρο 21,παρ.5.) ;?

πλέον η πολιτεία πρέπει να καταλάβει πως οι Τριτεκνοι είναι οι ισορροπιστές του δημογραφικού γι αυτό η πλήρης εξομοίωση με τους πολύτεκνούς είναι επιτακτική ανάγκη. Πολλά κίνητρα έχουν δοθεί όμως δεν αρκεί ας ακολουθήσουμε πολίτικές χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης και τον τρόπο που αντιμετωπίζουνε το δημογραφικοί . και το Βασικότερο ζήτημα είναι η παλιννόστηση των εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων που μετανάστευσαν στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Φυσικά, για να επιστρέψουν θα έπρεπε η Ελλάδα να εισέλθει σε φάση παραγωγικής ανασυγκρότησης και ταχείας οικονομικής ανάπτυξης.

Κλείνοντας, αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια υποστήριξαν, στήριξαν και βοήθησαν με το δικό τους τρόπο στη βιωσιμότητα και λειτουργικότητα αυτού του ονείρου. Όλοι τους με το δικό τους τρόπο συνέβαλαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του ονείρου προκειμένου να γίνει πραγματικότητα…. και πραγματικά είναι πολλοί. Τους ευχαριστώ όλους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΓΕΤΕΣ ΜΑΣ

ΑΙΓΕΑΣ

ΑΤΜΑΚΟΜ

ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ

ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΑΣ

ΤΟΜ ΜΟΝ ΠΑΡΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ.

ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΟΡΗΓΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΚΑΛΗΝΤΕΡΙΑΔΗ

Τέλος θέλω να ευχηθώ καλή θητεία στο νέο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ

Συνεχίζουμε! Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας! Σας Ευχαριστώ!»

Μοιραστείτε το άρθρο