Συνελήφθη στις Αχαρνές από μονάδες  Ο.Π.Κ.Ε. 30χρονος που διέπραττε διαρρήξεις Α.Τ.Μ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη στις Αχαρνές με ένταλμα 30χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις Α.Τ.Μ. με τη μέθοδο PLOFKRAAK

Εξιχνιάσθηκαν (12) περιπτώσεις διαρρήξεων και απόπειρας διαρρήξεων ΑΤΜ, (8) κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και (3) κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 23-1-2021 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., 30 χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εκρήξεις και λοιπές παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Το ανωτέρω ένταλμα είχε εκδοθεί μετά από δικογραφία που είχε σχηματισθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας ο 30χρονος μαζί με συνεργούς του, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2017, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις Α.Τ.Μ. με τη μέθοδο PLOFKRAAK (διοχέτευση εύφλεκτου αερίου στο εσωτερικό του ΑΤΜ και πρόκληση έκρηξης), σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Ευβοίας.

Για την εγκληματική τους δράση χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, στα οποία συνήθως τοποθετούσαν πινακίδες που είχαν αφαιρέσει από άλλα οχήματα. Στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν σε απόμερα σημεία και τα πυρπολούσαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Από την μέχρι σήμερα έρευνα εξιχνιάσθηκαν :

-5- διαρρήξεις Α.Τ.Μ

-7- απόπειρες διάρρηξης Α.Τ.Μ

-8- κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων

-3- κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας

Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών, από τις προαναφερόμενες διαρρήξεις, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Μοιραστείτε το άρθρο