Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων Βαρυμπόμπης – Θρακομακεδόνων: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις ενέργειες που έχουμε αναλάβει ως Συντονιστική Επιτροπή σχετικά με την προώθηση των αιτημάτων μας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες:

• Έχουμε συντάξει υπόμνημα με τα βραχυπρόθεσμα αιτήματά μας, τα οποία απευθύναμε προς τον Δήμαρχο Αχαρνών, ανεξαρτήτως αρμοδιότητας, ζητώντας του να μας συμπαρασταθεί στη διεκδίκησή τους ως πρώτος πολίτης του Δήμου, όπως μας υποσχέθηκε. Τα καταθέσαμε με αριθ. Πρωτ 38493 27/09/2021 στο Δήμο και ήρθε να μας συναντήσει μαζί με επτά αντιδημάρχους, προκειμένου να μας ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου.

• Στην συνάντηση ο Δήμαρχος φρόντισε να «κάνει μπαλάκι» τις ευθύνες τις δικές του, της κυβέρνησης και της περιφέρειας, αποδίδοντας στην γραφειοκρατία τις καθυστερήσεις. Προσπάθησε να μας καθησυχάσει πως, αφού έχει στείλει τα απαραίτητα έγγραφα από τους πρώτους όλα έχουν δρομολογηθεί. Η αρμοδιότητά του περιορίζεται μόνο στο μάζεμα των κλαδιών κα τον φωτισμό όπως μας είπε ο ίδιος.

• Δύο μήνες μετά την καταστροφή, η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και ο Δήμος, όλοι ανεξαιρέτως, καθυστερούν να κάνουν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης , την στιγμή που οι διευκολύνσεις για επενδυτικά projects γίνονται με διαδικασίες fast track. Έτσι λοιπόν, έγινε τροπολογία νόμου που προβλέπει απευθείας διαπραγμάτευση – ανάθεση αντιπλημμυρικών έργων με απλή υπογραφή του περιφερειάρχη (χωρίς να έχουν προηγηθεί εξιδεικευμένες επιστημονικές μελέτες), ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους της οποίας, είναι το ολιστικό πλάνο αναβάθμισης των υποδομών στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Δεν είναι μοιραίο να πνιγόμαστε και να καιγόμαστε! Μοιραία είναι τα αποτελέσματα που βιώνουμε από τις παραπάνω επιλογές! Οι πρώτες εικόνες από τις πρώτες βροχές είναι χαρακτηριστικές στις πυρόπληκτες περιοχές της Β Ευβοίας .

• Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματά μας, μαζεύουμε υπογραφές και τα στέλνουμε στον Δήμο την Περιφέρεια, την Βουλή.

• Τα κείμενα προς υπογραφή θα υπάρχουν στον φούρνο και το μαγαζάκι της πλατείας, ή μπορείτε να μας ζητήσετε να σας σταλούν με email, αλλά θα πρέπει να μας τα στείλετε σκαναρισμένα και υπογεγραμμένα. Τα δικά μας κριτήρια είναι η υπεράσπιση της ζωής, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της περιουσίας μας στον τόπο που ζούμε και η δύναμή μας είναι η ενότητα και η αποφασιστικότητα για να πραγματοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ. ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

• Είμαστε στη διαδικασία και κλείνουμε ραντεβού με τους βουλευτές που εκλέγονται στην περιοχή μας, προκειμένου να τους κοινοποιήσουμε τα αιτήματα μας .

• Ετοιμάζουμε επιστολή προς όλους τους παρόχους κοινωφελών υπηρεσιών με αίτημα τη διαγραφή των ληξιπρόθεσμων και των ενεργών οφειλών για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο Δήμος Αχαρνών έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η ΔΕΗ ήδη από τις 10-8-2021 έχει δεσμευθεί σχετικά.
• Είμαστε σε επαφή με τις επιτροπές πυρόπληκτων της Εύβοιας και άλλων περιοχών για το συντονισμό ενεργειών από κοινού.

• Στις 21 Οκτωβρίου στις 19:00 οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αχαρνών και καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής για να ακουστούμε δυνατά – παντού ότι είμαστε εδώ και δεν κάνουμε βήμα πίσω στα αιτήματά μας.

Μοιραστείτε το άρθρο