Ταυτοποιήθηκαν οι ληστές που πέρυσι τον Οκτώβριο τράκαραν και έσυραν γυναίκα επιχειρηματία για 400 μέτρα στην Λ. Καραμανλή

Δυτική Όχθη

Ταυτοποιήθηκαν οι ληστές που πέρυσι τον Οκτώβριο τράκαραν και έσυραν γυναίκα επιχειρηματία για 400 μέτρα στην Λ. Καραμανλή

Ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής τα μέλη της συμμορίας που είχαν καταγραφεί σε βίντεο-ντοκουμέντο να σέρνουν γυναίκα που κρεμάστηκε στο καπό του αυτοκινήτου τους στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είχε λάβει χώρα τον περασμένο Οκτώβριο και είχε αναστατώσει την κοινωνία των Αχαρνών καθώς το θύμα είναι γνωστή επιχειρηματίας.

Οι δράστες παρακολουθούσαν την άτυχη γυναίκα από την περιοχή της Κηφισιάς, όπου και έκανε ανάληψη από τράπεζα περίπου 2.000 ευρώ. Όταν έφτασε στην Καραμανλή, οι δράστες την τράκαραν. Όταν εκείνη κατέβηκε από το όχημά της για να δει τι συμβαίνει, την έκλεψαν.

Στη συνέχεια η γυναίκα, στην προσπάθεια της να τους σταματήσει, ανέβηκε πάνω στο καπό του οχήματος με αποτέλεσμα για περίπου 400 μέτρα το όχημα να κινείται μαζί με την απεγνωμένη γυναίκα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την εξάρθρωση της συμμορίας:

«Εξιχνιάσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών οχημάτων, πεζών και κλοπές από οικίες και οχήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή -8- ημεδαπών στην ανωτέρω οργάνωση και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μετά από τελεσθείσα ληστεία σε βάρος ημεδαπού, έξω από κατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι, όπου του αφαιρέθηκε με χρήση βίας μεγάλο χρηματικό ποσό, συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών για τη συλλογή στοιχείων που αφορούσαν την προαναφερόμενη ληστεία, καθώς και άλλες περιπτώσεις που παρουσίαζαν παρόμοια μεθοδολογία δράσης.

Μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης με διαρκή και μεθοδική δράση, με διακριτούς ρόλους και συνοχή.

Ως προς τον τρόπο δράσης, όπως διαπιστώθηκε τα μέλη της οργάνωσης παρακολουθούσαν και στοχοποιούσαν άτομα που προσέγγιζαν, είτε πεζή, είτε με τα οχήματα τους υποκαταστήματα τραπεζών και επρόκειτο να πραγματοποιούσουν συναλλαγές, έχοντας στην κατοχή τους μετρητά.

Στη συνέχεια παρέμεναν εξωτερικά των υποκαταστημάτων και σε απόσταση, ώστε να μην καταγραφούν από τις κάμερες των τραπεζών και όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, επιτίθεντο στα θύματά τους, πολλές φορές με ιδιαίτερη σκληρότητα και του αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά τους αντικείμενα.

Όταν το θύμα κινούνταν με το όχημα του, σε κάποιες περιπτώσεις προέβαιναν σε φθορές στα ελαστικά και όταν το θύμα σταματούσε μετά από λίγο και εξέρχονταν από το αυτοκίνητο με σκοπό να ελέγξει τα ελαστικά, έβρισκαν την κατάλληλη στιγμή να του επιτεθούν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ημεδαπής που έπεσε θύμα της ιδιαίτερης σκληρότητας τριών μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στην περιοχή των Αχαρνών τον περασμένο Οκτώβριο. Οι δράστες επιβαίνοντες στο «επιχειρησιακό» όχημα τους, προσέκρουσαν στο όχημα που οδηγούσε η ημεδαπή, με επακόλουθο να εξέλθει του οχήματος της και να πλησιάσει το αυτοκίνητο των δραστών. Τότε ο συνοδηγός εξήλθε, την ακινητοποίησε και την οδήγησε με τη βία μέχρι το όχημα της, όπου αφαίρεσε την τσάντα της. Η παθούσα προσπάθησε να ανακτήσει την τσάντα της και κινήθηκε προς το μέρος τους, τότε ο οδηγός εκκίνησε το όχημα με σκοπό να την πλήξει, με το θύμα να κρατείται αντανακλαστικά από το καπό του οχήματος, να παρασύρεται για αρκετά μέτρα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της μετά την πτώση της στο οδόστρωμα.

Το εύρος της εγκληματικής τους δράσης, πέραν των ανωτέρω αναφερόμενων ληστειών, εκτεινόταν και σε διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, κλοπές Ι.Χ.Ε. οχημάτων και κλοπές από οχήματα.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν -16- αξιόποινες πράξεις, εκ των οποίων -11- κλοπές και -5- ληστείες με λεία άνω των -138.000- ευρώ.

Τα μέλη της συμμορίας έχουν κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια κύριας ανάκρισης και -4- εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι».

The post Ταυτοποιήθηκαν οι ληστές που πέρυσι τον Οκτώβριο τράκαραν και έσυραν γυναίκα επιχειρηματία για 400 μέτρα στην Λ. Καραμανλή appeared first on ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ.

ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Ταυτοποιήθηκαν οι ληστές που πέρυσι τον Οκτώβριο τράκαραν και έσυραν γυναίκα επιχειρηματία για 400 μέτρα στην Λ. Καραμανλή

Μοιραστείτε το άρθρο