Τι ειπώθηκε κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δημάρχους Αν. Αττικής. Παρών ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός

Δυτική Όχθη

Τι ειπώθηκε κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δημάρχους Αν. Αττικής. Παρών ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός

Στη σύσκεψη των δεκατριών δημάρχων Αν. Αττικής με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Παλλήνη, βρέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που έχουν προγραμματιστεί για την Ανατολική Αττική, ενώ ο περιφερειάρχης Αττικής στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους. Από την πλευρά των δημάρχων, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέδειξε τα κοινά προβλήματα των δήμων της Ανατολικής Αττικής όπως καταγράφονται σε κοινό υπόμνημα που συνέταξαν οι δήμαρχοι της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα χρήματα τα οποία διατέθηκαν στην Αυτοδιοίκηση τα τελευταία τρία χρόνια ξεπέρασαν κατά πολύ πόρους οι οποίοι είχαν εκταμιευθεί την προηγούμενη δεκαετία. Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ανατολικής Αττικής, τόνισε την ανάγκη ενός συνολικού σχεδίου που θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της περιοχής.

Στην ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook ο Δήμαρχος Αχαρνών ανέφερε “Στη σύσκεψη των 13 δημάρχων της Αν. Αττικής με τον πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis, στην Παλλήνη, για τα ζητήματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Στις τοποθετήσεις μας θίξαμε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τους δήμους μας, την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την αναπτυξιακή τους πορεία.Έγινε αναλυτική συζήτηση για σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή, όπως -μεταξύ άλλων- για τα δίκτυα ύδρευσης, την τουριστική αξιοποίηση των περιοχών, τις πολεοδομικές εκκρεμότητες αλλά και την εγκληματικότητα”.

Η ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Υπ. Εσωτερικών Μ. Βορίδη, του Αν. Υπ. Εσωτερικών Σ. Πέτσα, του Υφ. Υποδομών Γ. Καραγιάννη, της Υφ. Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη με Δημάρχους της Αν. Αττικής.

Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές Γ. Βλάχος, Β. Οικονόμου και Δ. Χατζηδάκης, ο Γ. Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Π. Μαρινάκης, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθ. Κατσιγιάννης και Ε. Κοσμίδη.  Τον Πρωθυπουργό και τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός.

Ειδικότερα στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι: Αχαρνών  Βρεττός Σ., Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Κωνσταντέλος Γ., Διονύσου Καλαφατέλης Γ., Κρωπίας Κιουσης Δ., Λαυρεωτικής Λουκας Δ., Μαραθώνος Τσιρκας Σ., Παιανίας Ι. Μάδης, Παλλήνης Ζούτσος Θ., Ραφήνας-Πικερμίου Μπουρνούς Ε., Σπάτων-Αρτέμιδας Μάρκου Δ., Σαρωνικού Φιλίππου Π. και Ωρωπού Γ. Γιασημάκη. Τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου Κ. Αλαγιάννη, ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθένειας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Κολιαβασίλης.

The post Τι ειπώθηκε κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δημάρχους Αν. Αττικής. Παρών ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός appeared first on ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ.

ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Τι ειπώθηκε κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δημάρχους Αν. Αττικής. Παρών ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός

Μοιραστείτε το άρθρο