“Οδηγός” για την ενεργειακή εξοικονόμηση της ΕΥΔΑΠ ο φωτοβολταϊκός σταθμός στις Αχαρνές

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ υπό τον CEO Χάρη Σαχίνη εφαρμόζει στην εισηγμένη πρακτικές κυκλικής οικονομίας εστιάζοντας στη βέλτιστη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων της, όσο και στην ενεργειακή της αυτάρκεια.

Η ΕΥΔΑΠ πληρώνει ετησίως σχεδόν 17 εκατ. ευρώ για το ρεύμα που χρησιμοποιεί. Η Διοίκηση Σαχίνη θέλει αυτό να αλλάξει. Έτσι, με τη βοήθεια εξωτερικού ενεργειακού συμβούλου, διερευνά τις δυνατότητες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με το σύστημα net metering, σε εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, με στόχο την επίτευξη σημαντικής ενεργειακής εξοικονόμησης.

Να υπενθυμίσουμε πως η ΕΥΔΑΠ έχει αναπτύξει φωτοβολταϊκό σταθμό στις Αχαρνές, ενώ διαθέτει και εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας στα υδραγωγεία της και εγκαταστάσεις συμπαραγωγής θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο βιοαέριο.

Φωτοβολταϊκός Σταθμός της ΕΥΔΑΠ κατασκευάστηκε και λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις Αχαρνές είναι ισχύος 2 MW.

Από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές τροφοδοτείται με νερό το 60% των περιοχών του Λεκανοπεδίου και ειδικά οι περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο.

Η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εντάσσεται στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης της Εταιρείας, που προβλέπει συστηματική στροφή σε πηγές ενέργειας, φιλικές προς το περιβάλλον, αποσκοπώντας στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της χώρας προκειμένου να υπηρετηθούν οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί περιβαλλοντικοί στόχοι για το 2030.

Το πρόγραμμα, μετά την επιτυχή του έναρξη, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με την κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών σταθμών και σε άλλες εγκαταστάσεις της Εταιρείας.

Ο νέος σταθμός που αποτελεί επένδυση συνολικής δαπάνης 1,6 εκ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου με ίδια κεφάλαια και ολοκληρώθηκε εγκαίρως μέσα σε ενάμιση μήνα.

 

διαβάστε όλη την είδηση από…
Newsbomb
Το παγοδρόμιο στο Μαρούσι, τα φωτοβολταϊκά της ΕΥΔΑΠ και τα bonus της PQH – Newsbomb

Μοιραστείτε το άρθρο