Βαγγέλης Μαρκουλής: Προέβλεψε με ακρίβεια εδώ και μέρες αυτό που προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι σήμερα

Δυτική Όχθη

Βαγγέλης Μαρκουλής: Προέβλεψε με ακρίβεια εδώ και μέρες αυτό που προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι σήμερα

Πλήρης επιβεβαίωσης των προβλέψεων του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών και τον Βαγγέλη Μαρκουλή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη στον Αθήνα 9.84, αφενός ότι θα βιώσουμε ένα ισχυρό κύμα ζέστης και όχι καύσωνα με την πλήρη έννοια του όρου, αφετέρου ότι δεν έχει καμία σχέση με το καύσωνα της Δυτικής Ευρώπης.

Επί σχεδόν 15 ημέρες και σε κάθε πρόγνωσή του ο Βαγγέλης Μαρκουλής κατακεραυνώνει τους… τρομολάγνες, που προοιωνίζουν ακραίες θερμοκρασίες και καύσωνες, επιμένοντας ότι θα υπάρξουν ανεβασμένες θερμοκρασίες μεν, οι οποίες όμως ουδεμία σχέση θα είχαν ή θα έχουν με τη Δυτική Ευρώπη, η οποία δε διαθέτει το φυσικό κλιματιστικό της Ελλάδας, το μελτέμι.

Τις ίδιες ακριβώς… μεταχρονολογημένες (σε σχέση με τον Βαγγέλη Μαρκουλή) προβλέψεις έδωσε και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλώντας στον Αθήνα 9,84, κάνοντας λόγο για ένα ισχυρό κύμα ζέστης, που θα μας απασχολήσει τα επόμενα 24ωρα, όχι όμως για ακραίες συνθήκες, αλλά για θερμοκρασίες που έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για τον φονικό καύσωνα της δυτικής Ευρώπης. Έρχονται μεν και στη δική μας γειτονιά ζεστές αέριες μάζες από εκεί, αλλά αρκετά πιο εξασθενημένες. Θα αντιμετωπίσουμε ένα κλασικό κύμα ζέστης για την εποχή στην οποία βρισκόμαστε, στο μέσον του καλοκαιριού. Θα δούμε θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου, κυρίως σε κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα. Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας τρομοκρατήσει», τόνισε.

Προβλέψεις που ο δικός μας Βαγγέλης Μαρκουλής έχει ήδη κάνει – και μάλιστα με το ρίσκο της σχετικά μακροπρόθεσμης πρόβλεψης, πριν 15 ημέρες – χωρίς να αλλάξει ούτε μια μέρα τις αρχικές του απόψεις.

Ο Μετεωρολογικός Σταθμός Αχαρνών (meteoacharnes) έχει αποδείξει, άλλωστε, ότι είναι ακριβής, έγκυρος και πολύ πιο μπροστά από πολλούς σταθμούς.

The post Βαγγέλης Μαρκουλής: Προέβλεψε με ακρίβεια εδώ και μέρες αυτό που προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι σήμερα appeared first on ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ.

ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Βαγγέλης Μαρκουλής: Προέβλεψε με ακρίβεια εδώ και μέρες αυτό που προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι σήμερα

Μοιραστείτε το άρθρο